Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tanzanya'daki sel felaketinde ölü sayısı 155'e yükseldi

Tanzanya'daki sel felaketinde ölü sayısı 155'e yükseldi


Tanzanya'da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde can kaybı 155'e yükseldi, komşu Kenya'da ise 45 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya'daki sel felaketinde ölü sayısı 155'e yükseldi

Tanzanya'da süregelen şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelanlar daha da büyük bir felakete dönüşüyor. Başbakan Kassim Majaliwa, parlamentoda yaptığı konuşmada, El Nino hava olayının etkilerinin devam ettiğini ve yoğun yağışların sürdüğünü belirtti. Başbakan Majaliwa, sel ve heyelanlarda şu ana kadar 155 kişinin hayatını kaybettiğini ve 236 kişinin yaralandığını açıkladı. Yollar, köprüler ve demiryolları hasar gördü ve 200 binden fazla kişi ile 51 bin ev etkilendi. Majaliwa, alçak bölgelerde yaşayanları daha güvenli yerlere taşınmaları konusunda uyardı ve bölge yetkililerine sular altında kalanlara gıda ulaştırma çağrısı yaptı.

Kenya'da da yağışlar etkisini sürdürüyor ve can kaybı 45'e yükseldi. Kenya Kızıl Haçı, Mart ayından beri sel nedeniyle en az 45 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Başkent Nairobi ve diğer büyük şehirlerin birçoğu sular altında kaldı ve binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülke genelinde selin devam etmesi nedeniyle can kaybının artmasının beklendiği belirtildi ve önümüzdeki günlerde daha şiddetli yağışların beklendiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi