Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tankerle çarptı, arkasına bile bakmadan kaçtı

Tankerle çarptı, arkasına bile bakmadan kaçtı


Sivas'ta belediyeye ait bir su tankerinin 75 yaşındaki Kazım Erşan'a çarparak olay yerinden kaçması sonucu, yaşlı adamın iki kaburgası çatladı ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluştu. Kazım Erşan, kazadan sonra sorumlulardan şikayetçi oldu.

Tankerle çarptı, arkasına bile bakmadan kaçtı

Kazım Erşan, kent merkezine gitmek için otobüs durağına ilerlerken Sivas Belediyesi'ne ait su tankerinin kendisine çarptığını ve sürücünün kaçtığını belirtti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Erşan'ın iki kaburgasının çatladığı ve vücudunda yaralar olduğu tespit edildi. Erşan, sürücünün kazadan üç saat sonra polis merkezine giderek olayla ilgisinin olmadığını söylediğini ifade etti.

Kazazede Kazım Erşan, kazayı şu sözlerle anlattı: "Yoldan geçtim refüje çıktım. Sağ tarafımı kontrol ettim, otobüs geliyordu başka da bir araba yoktu. Daha sonra karşıya geçtim, orada arabalar park etmişti. Arabaların yanından otobüs durağına doğru gidiyordum. Daha sonra teker üzerimden geçmesin diye kendimi iki tekerin ortasına attığımı hatırlıyorum."

Erşan'ın oğlu Yusuf Erşan, belediye yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını ancak kimseyle muhatap olamadıklarını belirterek şunları söyledi: "Arkadaşım beni arayarak korkma ama babana araba çarptı dedi. Hemen abilerimi aradım. Abilerim olay yerine gittiklerinde ambulans gelmiş, çarpan araç kaçmış, gitmiş. Oradaki arkadaşlara sorduk çarpan aracın üstünde belediye su tankeri olarak yazıyormuş. Biz araştırdık belediyeyi aradık. Ulaşmaya çalıştık. Aradığımız birimlerde herkes benim birimim değil bilemiyoruz diyor. Bir kaza olmuş ve sonuçta belediyenin aracı karışmış. Gelip baksınlar. Sonuçta burada bir hayat meselesi var. Belki ölebilirdi Allah korusun. Bize şu anda hiç kimse bir geri dönüş yapmadı."

Kazanın ardından Erşan'ın cebindeki anahtarların birinin kırıldığını, diğerinin ise eğildiğini söyleyen oğlu, bu durumun babasının hayatını tehlikeye attığını belirtti. "Babam ölse sorumlusu kim olacaktı? İnsan köpeğe çarpsa dahi durup da veterinere götürüyor. Bir insana çarpıyor, insan yerde yatıyor, neden götürmüyor veya bir ambulans çağırmıyor?" diyerek tepki gösterdi.

Kazadan sonra belediye yetkililerinin ilgisizliğinden dolayı kızgın olduğunu ifade eden Yusuf Erşan, şu sözlerle durumu özetledi: "Seçim zamanı her şeyiyle destekledik. Sonuç böyle olacaksa niye destek verdik? Niye kimse gelmiyor? Yani sebep ne? Ben bunun için çok kızgınım. Sonuçta o araçta Sivas Belediyesi yazıyor. Bana yardımcısı, amiri, memuru birisi gelip nasılsın demeliydi. Bu belediye benim belediyem. Memleketimin belediyesi, ben Sivaslıyım, Sivas çocuğuyuz biz. Memleketin çocuğuysak gelmek zorunluluğu var. Kimsenin hayatı bu kadar ucuz olamaz."

Kazım Erşan'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması bekleniyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi