Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tahliye kararını uygulamaya giden ekiplere karşı geldiler

Tahliye kararını uygulamaya giden ekiplere karşı geldiler


Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Şükrüçavuş Mahallesi'nde yer alan Sardunya Sitesi'nde bulunan A blok daha önce dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilmiş ve yıkılmıştı.

Tahliye kararını uygulamaya giden ekiplere karşı geldiler

Benzer bir durumla karşı karşıya kalan B blok için de tahliye kararı alındı. Ancak 9 aile binayı terk etmeyi reddetti ve tahliye çalışmaları sırasında elektriğin kesilmesine engel oldu.

Bu 9 aile, yiyeceklerinin bozulacağını iddia ederek elektriğin kesilmesine karşı direndi. Yeni bir ev bulma konusunda zorluk yaşadıklarını belirterek Mudanya Belediyesi'nden binanın güçlendirilerek sağlamlaştırılması için yardım istediler. Belediye ekipleri, bu talepler üzerine tahliye çalışmalarına ara verdi.

Mudanya Belediyesi'nin, binayı güçlendirme veya alternatif çözümler bulma konusunda nasıl bir adım atacağı belirtilmemiş. Ancak bina sakinleri, belediyenin desteğiyle binayı güçlendirebileceklerini ifade ederek isteklerini dile getirdi. Durumun nasıl ilerleyeceği ve belediyenin bu konuda nasıl bir karar vereceği belirlenmesi gereken aşamalardır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi