Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
SUBÜ TÜBİTAK proje yarışmasına ev sahipliği yaptı

SUBÜ TÜBİTAK proje yarışmasına ev sahipliği yaptı


18. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Sergisi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SUBÜ TÜBİTAK proje yarışmasına ev sahipliği yaptı

Sergi 3 gün boyunca devam etti ve ödül töreniyle sona erdi.
İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerini kapsayan İstanbul Asya Bölgesi'nde düzenlenen sergide Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknoloji Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında hazırlanan 957 proje arasından 102 proje bölge sergisine seçildi. Sergide 190 öğrenci ve 96 öğretmen yer aldı.

Sergi, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleşti ve açılışına Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Atalı, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Serbest, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, protokol üyeleri ve yarışmacı öğrenciler katıldı.

Yarışmacı öğrenciler, 3 gün süren bölge sergisinde bin 700'ün üzerinde ziyaretçiye projelerini tanıtma fırsatı buldular. Sergiye denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da sergiyi ziyaret etti ve öğrencilerin projelerini tek tek inceledi.

Serginin ödül töreni ise Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve bölge illerine bağlı ilçe milli eğitim ve şube müdürleri törene katıldılar.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi