Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
SUBÜ’de yapay zeka ve dijital dönüşüm: 10 yeni program açıldı

SUBÜ’de yapay zeka ve dijital dönüşüm: 10 yeni program açıldı


Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yapay zeka ve dijital dönüşüm alanlarında çalışmalar yapan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden (SUBÜ) gelen önerileri kabul etmiştir.

SUBÜ’de yapay zeka ve dijital dönüşüm: 10 yeni program açıldı

Bu çerçevede SUBÜ Karasu Meslek Yüksekokulu, "Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" olarak adlandırılmış ve tematik bir okul haline getirilmiştir. Ayrıca 3 Meslek Yüksekokulu'nda 10 yeni program açılmıştır.

Yeni programlar şunlardır: Arifiye Meslek Yüksekokulu'nda İnsansız Araç Teknikerliği Programı; Hendek Meslek Yüksekokulu'nda Dijital Dönüşüm Elektroniği Programı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü Programı, Otonom Sistemler Teknikerliği Programı ve Robotik ve Yapay Zeka Programı; Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'na dönüşen Karasu Meslek Yüksekokulu'nda Arka-Yüz Yazılım Geliştirme Programı, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme Programı, Bulut Bilişim Operatörlüğü Programı, Büyük Veri Analistliği Programı ve Yapay Zeka Operatörlüğü Programı.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni açılan programlar hakkında değerlendirme yaparak, üniversitenin yapay zeka ve dijital dönüşümle ilgili dersleri daha önce birçok programa eklediğini belirtmiştir. YÖK'ün dijital dönüşüm ve yapay zeka çalışmaları çerçevesinde SUBÜ'nün tematik alana uygun olarak Karasu Meslek Yüksekokulu'nu Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu olarak değiştirdiğini ve birçok programı bu alanda hayata geçirdiğini ifade etmiştir. Ayrıca Hendek Meslek Yüksekokulu'nun gelecekte 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağı için uygun konsepte sahip yeni programların açıldığı bilgisini vermiştir. SUBÜ'nün hedefinin güncel teknolojiyi kullanan, bu gelişmelerin farkında olan ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uygulama becerisine sahip nitelikli insanları yetiştirmek olduğunu vurgulamıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi