Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'ndaki yangın 16 saattir devam ediyor

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'nın geri dönüşüm alanında dün akşam başlayan yangın, yaklaşık 16 saattir devam ediyor. Alevler, depolama alanındaki tüm kağıtları sardı ve yangın neredeyse tamamen kontrol altına alındı.

Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'ndaki yangın 16 saattir devam ediyor

Yangın, gece saatlerinde kontrol altına alınmışken, rüzgarın şiddetlenmesiyle yeniden büyüyerek tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Onlarca dönüm alanı kaplayan kağıt atıkları, binlerce ton kağıdın tutuşmasına neden oldu. Yangına sabahın aydınlanmasıyla birlikte hava araçları da katıldı.

Söndürme çalışmalarına Aydın Büyükşehir İtfaiyesi'nin yanı sıra Muğla, Antalya, Denizli, İzmir ve Manisa'dan da ekipler sevk edildi. Yangın nedeniyle Söke ve çevresi duman bulutuyla kaplandı, yerel alanlara kül yağmaya başladı.

Kriz masası tarafından yapılan açıklamalara göre, karadan 91 araç ve 333 personel yangınla mücadele için görevde bulunuyor. Söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi