Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Söke kağıt fabrikasındaki yangın söndürülemiyor

Aydın'ın Söke ilçesindeki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda cuma günü akşamüzeri başlayan yangın hala söndürülemedi.

Söke kağıt fabrikasındaki yangın söndürülemiyor

Alevler, onlarca kilometre uzaklıktan bile görülebiliyor. Havanın kararmasıyla helikopter ve uçaklar çalışmalarına ara verirken, gece boyunca devam eden yangın, Söke ve çevresine kül yağmasına neden oldu.

Yangının ilk günü kontrol altına alınan alevler, rüzgarın etkisiyle yeniden kontrolden çıkarak fabrikanın her yerini sardı. Yaklaşık 100 bin metrekare alana yayılan yangını söndürmek için ülkenin dört bir yanından gelen ekiplerin mücadelesi sürüyor. Yangında maddi hasarın büyük olduğu öğrenildi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar, yangının kendi iş yerlerine sıçramaması için sürekli olarak çatılarına su sıkarak tedbir alıyor.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz Cuma günü saat 17.15'te başlayan yangın, atık kağıtların depolandığı açık alanda başladı ve bugün çıkan hortumla ikinci depolama alanına sıçradı. Gündüzleri karadan ve havadan devam eden söndürme çalışmaları gece kara araçları ile sürdürülüyor. İtfaiye ekiplerinin su sıktığı yangın bölgesinde iş makineleri ise hammadde olarak kullanılan atık kağıtları alevlerden uzaklaştırmaya çalışıyor. Aydın Büyükşehir İtfaiye Dairesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün söndürme ekipleri, Aydın'daki çeşitli resmi kurumlar ve özel firmaların tanker ve iş makineleri ile birlikte 23 ilden gelen ekiplerin çalışmaları devam ediyor. AFAD başta olmak üzere ilgili tüm kurumların görev yaptığı yangın bölgesinde şu an itibariyle 54 iş makinası, 80 itfaiye ve arazöz ile 290 personelin alevlerle mücadelesi sürüyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi