Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Şırnak’ta TÜBİTAK proje tanıtım paneli düzenlendi

Şırnak’ta TÜBİTAK proje tanıtım paneli düzenlendi


Şırnak Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Hüseyni'nin yönettiği bir TÜBİTAK projesinin sonuç paylaşım ve istişare paneli Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Şırnak’ta TÜBİTAK proje tanıtım paneli düzenlendi

 Proje, "Türkiye’nin İBBS Düzey 2’ye Göre 26 Ekonomik Bölgesinin Karşılaştırmalı Üstünlüğe Sahip Olduğu Ürün Gruplarının Belirlenmesi, Bu Ürün Gruplarının Sofistike Değerlerinin Tespit Edilmesi ve Bu Ürün Gruplarında Bölgelerin İhracat Potansiyeli Olan Ülkelerle Eşleştirilmesi" başlığını taşımaktadır.

Panelde Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Şırnak Belediye Başkan Vekili Cihat Taşkın, Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Som, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ayhan Coşkuner, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berk Oğuz, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan gibi birçok iş adamı, akademisyen ve öğrenci yer aldı.

Panelde konuşan katılımcılar arasında Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek yer aldı. Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, TÜBİTAK'ın önemine vurgu yaparak projede emeği geçenleri tebrik etti ve projenin ülkenin kalkınması için yol gösterici olacağını ifade etti.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. İbrahim Hüseyni ise projenin ayrıntılarını ve içeriğini katılımcılarla paylaştı. Panel sonunda Rektör Prof. Dr. Alkış, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek'e plaket takdim etti. Panel, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi