Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu

Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu


Siirt Üniversitesi (SİÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) tarafından 15-24 Nisan 2024 tarihleri arasında 1. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu düzenlendi.

Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu

Kursun koordinatörlüğünü DEHAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Günsel Kirman yaptı ve kursa 28 kursiyer katıldı. Kurs, teorik ve uygulamalı derslerden oluşuyordu. Teorik dersler Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından, uygulamalı dersler ise Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi.

DEHAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Günsel Kirman, eğitimin amacının yeni tedavi yöntemlerinin keşfi ve hastalıkların tedavisinde kullanılacak yeni ilaçların deney hayvanları üzerinde uygulanmasıyla ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması olduğunu belirtti. Ayrıca, bilimsel çalışmalarda deney hayvanlarının kullanımının da öğretildiğini ifade etti.

Bu tür eğitimler, deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda etik standartların ve hayvan refahı prensiplerinin gözetilmesini sağlamayı amaçlar. Deney hayvanları, tıbbi araştırmalar ve ilaç geliştirme süreçlerinde önemli bir role sahiptir. Bu nedenle, deney hayvanlarının kullanımıyla ilgili eğitimler, araştırmacıların etik kurallara uygun bir şekilde çalışmalarını ve hayvanlara en iyi bakımı sağlamalarını teşvik etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi