Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Selçuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği

Selçuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği


Selçuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitim Kurumları Tip Projelerinde İç Mimari Proje Hazırlanmasına Yönelik İş Birliği Çalışmaları" başlıklı bir protokol imzalanmıştır.

Selçuk Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği

Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim kurumlarında güncel yaklaşımlara uygun öğrenme mekanları tasarlanması hedeflenmektedir.

Protokolün imzalarını, Milli Eğitim Bakanlığı adına İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ile Selçuk Üniversitesi adına Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan atmışlardır. İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, eğitim ortamlarının kalitesinin iyileştirilmesi için kamu ve özel kurumlarla iş birliği yapma niyetlerini dile getirmiş ve protokolden duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.

Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında bulunan mekanlar, "İç Mimari Proje" çerçevesinde incelenecek ve güncel eğitim yaklaşımlarına uygun öğrenme mekanları tasarlanacaktır. Bu tasarımlar, yerleşim düzeni, esneklik, sirkülasyon, mobilya-donatı ve yardımcı ekipmanlar, renk, aydınlatma, malzeme, estetik gibi unsurları dikkate alarak yapılacaktır.

İmza törenine Bakanlık Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Tarık Çakır, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Noraslı ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çınar da katılmıştır. Tören, Bakanlık Beşevler Kampüsü'nde İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi