Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri

Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri


Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denizli Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek, Bağbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek "Kariyer Günleri" kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.

Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri

Savcı Özbek, kendi kariyer yolculuğunu anlatırken gençlere, meslek seçiminde toplumun başarı algısının ve kabullerinin ötesine geçmeleri gerektiğini ve kendi kişisel meraklarının, heyecanlarının ve isteklerinin peşinden gitmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Kendilerini tanımaları ve kendilerine dair bir bilgiye sahip olmalarının önemini anlattı.

Özbek, gençlere sadece hukuk, tıp, mühendislik gibi toplum tarafından başarılı ve prestijli kabul edilen mesleklerin yanı sıra iyi gazetecilere, iyi müzisyenlere ve iyi sinemacılara da ihtiyaç olduğunu belirtti. Gençlere, toplumun başarı kalıplarının figüranı olmak yerine kendi başarı hikayelerinin baş kahramanı olmalarını tavsiye etti.

Savcı Özbek, "Bu memleketin, belirli ünvanlara veya makamlara değil, işini iyi yapan, bulunduğu konumun hakkını veren memleket evlatlarına ihtiyacı var" şeklinde konuştu. Söyleşisini öğrencilerin sorularını cevaplayarak tamamlayan Özbek, kitap ve belgesel önerilerinde bulundu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi