Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Samsun merkezli "change" operasyonunda 17 kişi adliyede

Samsun merkezli "change" operasyonunda 17 kişi adliyede


Samsun merkezli olarak İstanbul, Trabzon ve Çorum'da düzenlenen "change" operasyonunda, farklı marka ve modeldeki yanmış, yakalamalı/hacizli ve enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek, Bulgaristan'dan getirilen gümrük kaçağı araçlarla "change" yaparak satmak suretiyle "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık" suçlarını işledikleri tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Samsun merkezli

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda Samsun'da 22, İstanbul'da 6, Çorum'da 1 ve Trabzon'da 1 kişi yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 3 tabanca, bu tabancalara ait 20 adet fişek, 23 adet 9.19 mm fişek, 1 adet şarjör, suçtan elde edildiği değerlendirilen 58 bin 800 TL, dijital materyaller, 2 araç plakası, noter belgeleri, araç alım-satım işlemlerine ilişkin çok sayıda evrak ve diğer materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan 30 şüpheliden 13'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 17 kişi ise sorgularının tamamlanmasının ardından Samsun Adliyesine sevk edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi