Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Samsun eğitim camiasına 34 yeni eğitim binası

Samsun eğitim camiasına 34 yeni eğitim binası


Samsun'da 2024 yılı yatırım programında toplamda 34 adet eğitim binası yapılması planlanıyor.

Samsun eğitim camiasına 34 yeni eğitim binası

Bu projeler arasında 31 okul binası (394 derslik) ve 3 derslik dışı yapım bulunmaktadır. Bu projelerin toplam sözleşme bedeli ise 1 milyar 120 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Şu anda bu projelerden 1 okul binası tamamlanmış durumdadır. 27 okul yapım işi devam etmekte olup, 2 okul yapım işi için ihale hazırlıkları sürmektedir. Ayrıca, 1 özel eğitim kampüsü yapım işinin ihale hazırlıkları devam etmektedir. Derslik dışı yapım işleri kapsamında ise 1 adet 100 kişilik pansiyon yapım işi, 1 adet spor salonu yapım işi ve 1 adet atölye yapım işi için ihale hazırlıkları sürdürülmektedir.

Bunun yanı sıra, 2024 yılı içerisinde 10 anaokulu, 130 temel eğitim, 11 imam hatip ortaokulu, 10 imam hatip lisesi, 21 orta öğretim, 12 mesleki ve teknik eğitim, 4 özel eğitim ve rehberlik, 2 hayat boyu öğrenme ve 98 onarım talebinde bulunan eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu talepler doğrultusunda ilgili çalışmaların yapılması planlanmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi