Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Rusya, Ukrayna’yı füze ve dronlarla vurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze ve dron saldırılarının ardından Kiev bölgesindeki bir sanayi tesiste yangın çıktı.

Rusya, Ukrayna’yı füze ve dronlarla vurdu

Ukrayna ordusu, gece boyunca gerçekleştirilen saldırılarda fırlatılan füzelerin ve dronların çoğunu başarılı bir şekilde engellediklerini belirtti. Ancak yerel yetkililer, Kiev bölgesindeki sanayi tesiste yangın çıktığını ve yerleşim alanlarında hasar meydana geldiğini duyurdu.

Kiev bölgesindeki yangınla ilgili olarak, 105 kişinin yangını söndürme çalışmalarına katıldığı ve bir eve, garaja, gaz istasyonuna ve depolama alanına hasar veren saldırıda 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca Dnipropetrovsk valisi, saldırıların ardından 3 kişinin yaralandığını ve 9 evde hasar meydana geldiğini aktardı. Bölgede 11 dronun Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Bu saldırılar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanmasına ve bölgedeki çatışmanın artmasına yol açabilir. Uluslararası toplum ise durumu yakından izlemekte ve taraflara çatışmaları sona erdirme çağrıları yapmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi