Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Rize'de Turizm Haftası Kapsamında Kortej Yürüyüşü Düzenlendi

Rize'de Turizm Haftası Kapsamında Kortej Yürüyüşü Düzenlendi


Rize'de, "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında il merkezinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Rize'de Turizm Haftası Kapsamında Kortej Yürüyüşü Düzenlendi

15-22 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen 48. Turizm Haftası etkinlikleri, bugün itibariyle başladı. Protokol üyeleri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşü için bir araya geldi. Yürüyüş öncesinde toplanan kalabalık, tulum eşliğinde horon oynayarak etkinliğe renk kattı. Meydanda başlayan kortej yürüyüşünde, Rize'nin kültürünü yansıtan ürünler ve kıyafetler sergilendi. Yürüyüş, Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinden gerçekleştirildi. Sonrasında katılımcılar yeniden meydana dönerek yürüyüşü tamamladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar etkinliğe katıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, etkinliklerde yaptığı konuşmada, Rize'de turizmin 12 ay boyunca yapılabileceğini belirtti. Turizm sektörünün tüm paydaşlarının artık bu ilde 12 ay boyunca turizm yapacağını vurgulayan Metin, Rize'nin bir turizm şehri olarak algılanması gerektiğini ifade etti. Doğal güzellikleriyle tanınan Rize'nin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için farkındalık yaratma çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Valilik, belediye ve üniversite iş birliğiyle Rize'nin gezilebilecek, kaliteli turizm anlayışını benimsemesine yönelik çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi