Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Reklam üzerinden lüks daire satışı vurgunu

Reklam üzerinden lüks daire satışı vurgunu


Kuşadası ilçesinde bir inşaat firmasının sahibi olan S.Ü., henüz inşaat çalışmalarının başlamadığı lüks konutları birden fazla kişiye sattığı iddiasıyla ortadan kayboldu.

Reklam üzerinden lüks daire satışı vurgunu

İddiaya göre, S.Ü. geçtiğimiz yıl bir internet sitesi aracılığıyla 95 lüks dairelik bir site projesi duyurdu. İnsanlar, projeyi görüp beğendikten sonra firma ile iletişime geçerek konut satın almaya başladılar. Ancak bir yıl geçmesine rağmen inşaat çalışmalarının başlamadığını fark eden mağdurlar, yapılan araştırmalar sonucunda firma sahibinin iflas ettiğini ve topladığı parayla ortadan kaybolduğunu iddia ettiler.

Firma sahibi S.Ü.'ye para ödeyerek ev sahibi olmalarına rağmen mağdurlar, aynı dairenin birden fazla kişiye satıldığını öğrendiklerinde ikinci bir şok yaşadılar. S.Ü.'ye ulaşmaya çalışsalar da başarılı olamayan mağdurlar, firmanın satış-pazarlama biriminde çalışan bir kişiye ulaştıklarında ise birçok mağdur olduğunu ve avukat tutarak haklarını aramalarını söylediğini belirtti.

Öte yandan, firmanın iflas etmesine rağmen projeye ilişkin reklam ve satış ilanlarının hala internet ve sosyal medya platformlarında yayında olduğu ortaya çıktı. Proje için ruhsat başvurusunun yapılmamış olması ve 20 milyon euro dolandırma iddiası da gündeme geldi.

Mağdurlardan biri olan Yusuf Kalay, Almanya'da yaşadığını ve projeyi arkadaşları aracılığıyla gördüğünü belirterek, 60 bin euro ödeyerek bir daire satın aldığını ancak evin yapılmadığını ve başkalarına da satıldığını öğrendiğini söyledi. Kalay, hayallerinin yıkıldığını ifade etti.

Mağdurlar, avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi