Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Reisi’nin öldüğü helikopter kazasının ön raporu yayınlandı: Kurşun izine rastlanmadı

Reisi’nin öldüğü helikopter kazasının ön raporu yayınlandı: Kurşun izine rastlanmadı


İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına ilişkin yayınladığı ön raporda, enkazda herhangi bir mermi veya başka bir nesne bulunmadığını belirtti.

Reisi’nin öldüğü helikopter kazasının ön raporu yayınlandı: Kurşun izine rastlanmadı

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan ön raporu yayınladı. Raporda, kaza hakkında teknik ve genel bilgilerin toplandığı ve verilerin değerlendirilebilmesi için daha fazla zaman gerektiği ifade edildi. Rapor, Reisi'yi taşıyan helikopterin belirlenen rota üzerinde ilerlediğini ve pilotun kazadan bir buçuk dakika önce diğer iki helikopterle iletişim kurduğunu belirtti. Enkazda herhangi bir kurşun veya başka bir nesne bulunmadığı ve helikopterin düşmesinin ardından yangın çıktığı rapora yansıdı.

"Şüpheli durum tespit edilmedi"
Raporda, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarından bahsedildi ve dağlık arazinin ve olumsuz hava koşullarının kurtarma operasyonlarını etkilediği belirtildi. Operasyonun gece boyunca devam ettiği ve İHA'ların yardımıyla pazartesi günü saat 05.00'te kazanın kesin noktasının tespit edildiği ve kara kuvvetlerinin enkaz bölgesine ulaştığı ifade edildi. Gözetleme kulesiyle yapılan görüşmelerde herhangi bir şüpheli durum tespit edilmediği ve gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından nihai raporun açıklanacağı belirtildi. İran'da 19 Mayıs'ta Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen helikopter kazasında, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dahil olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi