Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
"Minik eller büyük hayaller" etkinlikleri başladı

"Minik eller büyük hayaller" etkinlikleri başladı


Bandırma Halk Eğitimi Merkezi, "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" projesi kapsamında "Minik Eller, Büyük Hayaller" temasıyla geleneksel Türk el sanatları etkinliği düzenledi.

Etkinlik, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine geleneksel Türk el sanatlarını tanıtarak kültürel mirası aktarmayı amaçlamaktadır. Bandırma Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Ebru Sanatı'nda Usta Öğretici Zekiye Tatlı, Seramik'te Usta Öğretici Nail Yurdusev ve Tokat Tahta Baskı'nda Usta Öğretici Dilek İkizçelli öğrencilere eğitim verdiler. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar hem eğlenirken hem de geleneksel Türk el sanatlarını öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca etkinlikler, çocukların düşünce gücünü geliştirmeyi ve sosyal becerilerini artırmayı hedeflemektedir.

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Özdemir, "Minik Eller, Büyük Hayaller" etkinliğinin geleneksel sanatları yaşatmayı ve nesilden nesile aktarmayı amaçladığını belirtti. Proje kapsamında farklı okullardan öğrencilerle yapılacak etkinliklerin yıl boyunca devam edeceği planlanmaktadır. Özdemir, "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" projesi kapsamında "Minik Eller Büyük Hayaller" temalı etkinliğin Şehit Teğmen Doğuş Uran Anaokulu, 17 Eylül İlkokulu ve Ticaret Borsası Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilerle birlikte geleneksel sanatları yaşatmayı ve nesilden nesile aktarmayı amaçladığını ifade etti. Aynı zamanda müdürlük olarak farklı okulların talepleri doğrultusunda proje kapsamında yapılacak etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini planladıklarını belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi