Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
"Gazi’m Antep” konseri izleyicileri büyüledi

"Gazi’m Antep” konseri izleyicileri büyüledi


GAZİ’M ANTEP" adlı Türk Halk Müziği Konseri, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanmış ve katılımcıların beğenisine sunulmuştur.

Bu konser, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde gerçekleştirilmesi planlanan ancak 12 askerin şehit olması nedeniyle iptal edilen bir etkinliktir.

Konser, Gaziantep savunmasıyla özdeşleşmiş kahramanlık türkülerinin seslendirildiği ve Şehitkamil'in şehit edilişi ile Gaziantep savunmasında yerel halkın Fransız askerlerine karşı direnişi gibi birçok olayın yaklaşık 100 kişilik bir öğrenci grubu tarafından canlandırıldığı bir performans sergilemiştir.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zinnur, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, konserde emeği geçenlere teşekkür etmiştir. Konserin Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Hakan Tayüz ise konserin ciddi bir emek sonucunda gerçekleştirildiğini belirterek, katkıda bulunanlara teşekkür etmiştir.

Konserin sonunda Müzik ve Genel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zinnur'a; Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise Konserin Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Hakan Tayüz'e çiçek takdim etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi