Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Prof. Dr. Mustafa Kara Bursa Öğretmen Akademilerinde konuştu

Prof. Dr. Mustafa Kara Bursa Öğretmen Akademilerinde konuştu


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmen Akademileri projesi kapsamında Bursa'da faaliyet gösteren Şehir ve Kültür Akademisi, Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını konu alan sunumlarla öğretmenlere hizmet vermektedir.

Prof. Dr. Mustafa Kara Bursa Öğretmen Akademilerinde konuştu

Bu haftaki programda, Bursa'nın Sûfi geleneği konu alındı ve konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Kara konuk edildi. Program, tarihi Bursa Mevlevihanesi'nde gerçekleşti ve büyük ilgi gördü.

Programda, Bursa'nın manevi ve maddi olarak inşa eden büyük şahsiyetler ele alındı. Bursa'nın mahallelerine, caddelerine, sokaklarına ve meydanlarına isimlerini veren önemli kişilerin hayatları konuşuldu. Emir Sultan Mahallesi'ne ismini veren Emir Buhari Hazretleri, Zeyniler Mahallesi ve köyüne ismini veren Zeynüddin Hâfi, Bursa'ya mührünü vuran halifesi Abdüllatif Kudsi, Hz. Üftade, İsmail Hakkı Bursevi, Niyazı Mısri, Somuncu Baba, Aziz Mahmud Hüdayi gibi isimlerin yaşamları anlatıldı.

Programda katılımcı öğretmenlere Prof. Dr. Mustafa Kara'nın "Ramazan Kitabı" adlı eseri hediye edildi. Ayrıca, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü adına Prof. Dr. Mustafa Kara'ya bir hediye takdim edildi. Program, imza etkinliği ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi