Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Prof. Dr. Aslan’dan Hz. Peygamber’in örnekliği konferansı

Prof. Dr. Aslan’dan Hz. Peygamber’in örnekliği konferansı


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi'nde, GAÜN Bilgi ve Değerler Topluluğu öğrencileri tarafından Hz. Peygamber'in Örnekliği Konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Aslan’dan Hz. Peygamber’in örnekliği konferansı

Etkinlik, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın amacı, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimizi daha yakından tanımak ve sevmekti.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aksoy, etkinliğin açılışında konuşarak Hz. Peygamber'in örnekliğini günümüz nesline aktarmamız gerektiğini söyledi. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan ise konuşmasında gençlerin ve öğrencilerin iyi bir Kur'an tarihi ve Siyer bilgisi edinmelerinin önemine vurgu yaparak, Hz. Peygamber'in aile reisi ve devlet lideri olarak nasıl bir örnek olduğunu yeni kuşaklara aktarmamız gerektiğini belirtti. Kur'an-ı Kerim'de de Allah'ın Hz. Peygamber'i alemlere rahmet olarak gönderdiğini ifade etti ve Resulullah'ın rahmet boyutuyla beraber insanlığa getirdiği Medeniyet Projesi'nin hayatımıza yansıması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Aslan, Hz. Peygamber'in insan olarak peygamber olarak birçok özelliğe sahip olduğunu belirtti. Bize emanet olarak bıraktığı en önemli miraslardan birinin güvenilirlik olduğunu ifade etti ve bu güvenilirliğin hayatımızın her alanına yansıması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, toplumu bıktırmamak ve müjdeleyici olmanın önemini dile getirdi. İslam'ın tebliğini yaparken insanlığa bir uyarıcı ve aynı zamanda müjdeleyici olmamız gerektiğini söyledi ve bu konuda Hz. Peygamber'in hayatını örnek almamız gerektiğini ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi