Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Portakal bahçesinde çalışarak aldığı evini ve 17 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı

Portakal bahçesinde çalışarak aldığı evini ve 17 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı


Adana'nın Kozan ilçesinde Dilber Berkbasan adlı 58 yaşındaki bir kadın dolandırıldı.

Portakal bahçesinde çalışarak aldığı evini ve 17 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı

Dolandırıcılar, kadının telefonunu 10 gün boyunca kapatmadı ve bu süre boyunca kadının evini sattırarak 17 yıllık birikimi olan 480 gram altınını çaldı ve 500 bin lira kredi çektirdi. Dolandırıldığını anlayan kadın, gözyaşları içinde "Evsizlik çok kötü, ben bunları portakal bahçelerinde çalışarak aldım" dedi.

Kozan'da yaşayan Dilber Berkbasan, 10 Mayıs gecesi telefonunun çaldığını ve dolandırıcıların kendilerini polis olarak tanıtarak soygunla ilgili şüpheli olduklarını söylediklerini aktardı. Dolandırıcılar, suçtan aklanmak için yardım etmeleri gerektiğini söyleyerek kadını ve ailesini tehdit etti. Kadının oğlu işsiz olduğu için korkan Berkbasan, dolandırıcılara 10 gün boyunca yardım etmek zorunda kaldı. Dolandırıcılar, kendilerini sürekli olarak polis olarak tanıttılar ve evlerindeki önemli bilgilerin olduğunu iddia ederek altınları ve değerli eşyaları toplamasını istedi.

Dolandırıcılar, kadını telefonu kapatmadan 48 saat boyunca yönlendirdi ve onları Adana'ya göndermelerini istedi. Kadının evini de satmasını isteyen dolandırıcılar, tapuda sorun olduğunu söyleyerek evi elinden aldılar ve kendileri satıp parayı aldılar. Kadın, 3 katlı evini 2 milyon 200 bin liraya satıp dolandırıcılara verdi. Kadın, dolandırıldığını anladığında evsiz ve parasız kaldı.

Dolandırıcılara yönelik polis çalışmalarının başlatıldığı belirtiliyor. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmak ve kimlik bilgilerini paylaşmamak önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi