Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler

Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler


Denizli'ye Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'ni görmek için gelen bir yabancı kafile, 70 yaşındaki bir Polonyalı kadını unutarak Salda Gölü'ne gitti.

Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler

Saatler sonra kaybolduğu anlaşılan yaşlı turist, yapılan aramalara rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı.

Bilgilere göre, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'ni görmek için Denizli'ye gelen yabancı bir kafile, turun sonunda bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak bir sonraki durağı olan Burdur'daki Salda Gölü'ne gitti. Kafileyi 100 kilometre yol aldıktan sonra otobüsten indiren tur rehberi, 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumu bildirmesi üzerine, Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı bir arama başlatıldı. Arama çalışmalarına Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando birliği de destek verdi.

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir iz bulunamadı. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolu kaybeden yaşlı turistin farklı bir yöne gittiği düşünülerek, ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelenmeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, kafileden geri dönüş yapmaları istendi.

Bu tür durumların önlenmesi ve turistlerin güvenliği için daha dikkatli önlemler alınması gerekmektedir. Güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri, kayıp turisti bulmak için çaba göstermektedir. Güncel bilgileri yerel haber kaynaklarından takip etmeniz önerilir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi