Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi

PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi


Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve Bahçe Bitkileri ile Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileriyle birlikte Çal'da fidan tüpleme işlemi gerçekleştirmiştir.

PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi

Fidan tüpleme işlemi, genellikle tarım ve orman sektöründe kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle, çıplak köklü fidanların dikim süresi dışında tüplü fidanlardan yararlanılmaktadır.

Prof. Dr. Turan Karadeniz, fidan tüpleme işlemi hakkında bilgi vererek, Kasım 2023 - Şubat 2024 arasında farklı türlerden 45.000 çelik köklendirme ortamına alındığını ve bunlardan yaklaşık 35.000 fidan elde ettiklerini belirtmiştir. Bu fidanlar arasında incir, aronya, Gemlik zeytini, Hicaz narı, farklı çeşitlerde karadut gibi bitkiler bulunmaktadır.

Ayrıca, Ziraat Fakültesi tarafından 100 dekarlık meyve koleksiyon bahçesi ve 20 dekarlık bağ alanı oluşturulmuştur. Bu alanlarda fındık, ceviz, kestane, erik, şeftali, kayısı, badem, elma, armut, kiraz, Trabzon hurması gibi birçok meyve türü yetiştirilmektedir. Koleksiyon bahçesi, öğrencilerin uygulama eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri ve akademisyenlerin Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayabileceği bir alan olarak tasarlanmıştır.

Öğrencilerin uygulama eğitimlerine birinci sınıftan itibaren başlamalarının önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karadeniz, öğrencilerin ziraat mesleğine olan ilgilerinin ve gayretlerinin başarılı olacaklarına işaret ettiğini ifade etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi