Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
PAÜ 'Kurumsal Akredite' olmayı başardı

PAÜ 'Kurumsal Akredite' olmayı başardı


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucu "Kurumsal Akredite" olmayı başarmıştır.

PAÜ 'Kurumsal Akredite' olmayı başardı

Rektör Kutluhan, PAÜ'nün 'Kurumsal Akreditasyon' belgesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'ın elinden almıştır.

PAÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2023 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Akreditasyon belgesi, 2024 YÖKAK - Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından alınmıştır. Rektör Kutluhan, PAÜ ailesiyle yaşadığı mutluluğu paylaşırken, akademik ve idari personellere ve öğrencilere teşekkürlerini sunmuştur.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, akreditasyon süreci hakkında bilgi vererek, 2023 yılında yapılması planlanan akreditasyon değerlendirmesini 2023 yılına alarak süreci öne çektiklerini belirtmiştir. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı, yükseköğretim kurumlarının kalite güvence sistemini değerlendirmeyi amaçlayan bir dış değerlendirme yöntemidir. PAÜ, akreditasyon sürecinde Üreten Üniversite, Şehirle Bütünleşen Üniversite ve Üniversite Hayatın Rehberidir stratejileri doğrultusunda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı çalışmalarını şekillendirmiştir.

Akreditasyon değerlendirme süreci, Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) ile Ön Değerlendirme, Ön Ziyaret, Saha Ziyareti ve Ziyaret Sonrası Faaliyetler olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. PAÜ, YÖKAK'ın kurumsal akreditasyon değerlendirme takımıyla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmuş ve takıma üniversitenin uygulamaları hakkında bilgi vermiştir. Saha ziyareti aşaması da planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Değerlendirme süresince, Üniversite yönetimi, Senato, Kalite Komisyonu, İdari Birimlerin yöneticileri ve personeli, uygulama ve araştırma merkezleriyle toplantılar yapılmıştır. Ayrıca, fakülteler, enstitüler ve meslek yüksekokulları da ziyaret edilerek görüşmeler gerçekleştirilmiştir. YÖKAK takımının ziyaretlerinin ardından değerlendirme toplantısı yapılmış ve son olarak Kurumsal Akreditasyon Programı Raporu (KAR) onaylanmış ve akreditasyon kararı yayınlanmıştır.

PAÜ'nün Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akreditasyon alması, üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı çalışmalarının kalitesini göstermektedir. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi