Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
PAÜ Hukuk Fakültesinde ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği düzenlendi

PAÜ Hukuk Fakültesinde ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği düzenlendi


Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Hukuk Topluluğu, öğrencilerin yasama sürecini deneyimleyebildikleri Meclis Simülasyonu etkinliğini düzenledi.

PAÜ Hukuk Fakültesinde ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği düzenlendi

Bu etkinlik, öğrencilerin hoşgörü ve uzlaşma ortamında ideal bir meclisin nasıl olacağını görmelerini ve bu konsepti pratikte uygulamalarını sağladı.

Denizli'de ilk kez gerçekleşen etkinlik, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu'nda açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Adalet Demokrasi ve Hukuk Odaklı Çalışmalar (ADHOC) Derneği Koordinatörü Şebboy Deren Güçlü, Pamukkale Üniversitesi ekibinin özverili çalışmalarını takdir ederek etkinliğin önemini vurguladı. Öğrencilerin dört gün boyunca yasama sürecini deneyimleyeceğini ve bu süreçte dostluklar kuracaklarını dile getirdi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, etkinliğin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin kanun tekliflerini inceleyerek, tartışarak, fikir alışverişi yaparak yasama sürecini öğreneceklerini belirtti. Ayrıca, milletvekillerinin %20'sinin hukukçu olmasının ilginç bir detay olduğunu paylaştı.

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, hukuk eğitiminin toplumda adaletin tecellisine katkı sağladığını vurgulayarak etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanları tebrik etti.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi'nin elde ettiği akreditasyon belgesinin gurur verici olduğunu ve üniversitenin daha yüksek seviyelere çıkması gerektiğini ifade etti. Öğrenci topluluklarının etkinliklerine duyduğu gururu paylaşarak, öğrencilerin demokrasiyi deneyimlemesinin önemine vurgu yaptı.

Program, milletvekili yeminleri ile devam etti ve sonunda sergi salonunun gezilmesi ile sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi