Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi

PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi


Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü, Kariyer Planlama dersi kapsamında "Kariyer Sohbetleri" etkinliğinin dördüncüsünü düzenlemiştir.

PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi

Etkinlikte, kariyer adımlarından bahseden Ömer Yaşar ve Emrah Turan konuşmacı olarak yer almıştır.

Ömer Yaşar, gümrükler başmüdürlüğünde muayene memuru olarak başladığı kariyer yolculuğunu anlatmıştır. Şu anda Denizli gümrük müdürlüğünde görev yaptığını belirten Yaşar, mezun olduğu üniversitede gümrük mevzuatı, gümrük tarifeleri, dahilde işleme rejimi, kaçakçılık mevzuatı ve idari hukuk alanlarında dersler verdiğini ifade etmiştir. Ayrıca Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Gümrük İşbirliği Teşkilatı ve Türkiye'nin sözleşmelere dahil olduğu konular hakkında bilgiler aktarmıştır. Gümrük idarelerinin çeşitli misyonları olduğunu vurgulayan Yaşar, kaçakçılıkla mücadele konusunda da değinmiştir. Öğrencilere, dış ticaret bölümü olarak gümrük işlemlerine ve teşkilat yapısına dahil olabileceklerini ve katkı sağlayabileceklerini belirtmiştir.

Emrah Turan ise elektronik öğretmenliği mezunu olmasına rağmen gümrük muhafaza kaçakçılık istihbarat bölge amiri olarak görev yaptığını paylaşmıştır. İşini severek yapmanın önemini vurgulayan Turan, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlükleri hakkında bilgi vermiştir. Gümrük muhafaza genel müdürlüğü içinde uzmanlaşmış birimler ve ekiplerin görev yaptığını, bot devriye ekipleri, X-ray operatörleri, dedektör köpek idarecileri, narkotik personelleri ve komuta kontrol merkezlerinin bulunduğunu anlatmıştır. Turan, deneyimlerini ve hatıralarını paylaşarak ALO 136 kaçakçılık hattı hakkında da bilgi vermiştir.

Söyleşinin ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirilmiş ve Ömer Yaşar ve Emrah Turan'a teşekkür belgesi takdim edilmiştir. Etkinlik, öğrencilere kariyer konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı sağlayarak keyifli bir sohbet ortamı oluşturmayı amaçlamıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi