Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Para verdikleri mağdurların taşınmazlarına el koydukları iddia edilen 5 tefeci tutuklandı

Para verdikleri mağdurların taşınmazlarına el koydukları iddia edilen 5 tefeci tutuklandı


İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen bir tefecilik soruşturmasında, mağdurların ev ve arsa gibi taşınmaz varlıklarına el koydukları iddiasıyla 5 şüpheli tutuklandı.

Para verdikleri mağdurların taşınmazlarına el koydukları iddia edilen 5 tefeci tutuklandı

Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Rıza A. da tutuklananlar arasındadır. Çete üyeleri, psikiyatr ve seksolog Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen dahil olmak üzere birçok kişiden toplamda 300 milyon lirayı aşan bir vurgun yapmakla suçlanıyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin bir soruşturma yürüttü. Polis ekipleri, Rıza A. ve diğer şüphelilerin mali sıkıntıları olan kişilere borç para vererek, istedikleri teminatları tapuda devir işlemlerini yaptırarak satış gibi gösterdiklerini, ardından bu kişilerin hesaplarına gönderdikleri paraları tekrar geri getirmelerini sağladıklarını ve tehdit veya şantaj yöntemleriyle borç alan mağdurların taşınmazlarını ele geçirdiklerini tespit etti. Çete üyeleri toplamda 300 milyon liranın üzerinde bir mağduriyet oluşturmuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan eş zamanlı operasyonlarda Rıza A. ve diğer 4 şüpheli yakalandı. Tutuklanan şüpheliler, Silivri Adliyesi'ne sevk edildi ve mahkeme tarafından verdikleri paralar karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koydukları iddiasıyla tutuklandı. Firari olan diğer çete üyelerine yönelik çalışmalar ise devam etmektedir. Rıza A.'nın kardeşi Tanju A. da arananlar arasındadır ve yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi