Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine operasyon: 15 gözaltı

Elazığ'da kamu zararına yol açtığı tespit edilen 5 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine yönelik bir operasyon düzenlendi ve bu operasyon sonucunda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine operasyon: 15 gözaltı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, "Kamu Kurum ve Kuruluşları Aracılığı ile Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" soruşturması kapsamında çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar sonucunda, Elazığ'da faaliyet gösteren bazı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık raporu alarak eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alması planlanan bireylerin, aslında hizmet almadan gösterilerek kamu zararına yol açıldığı belirlendi. Bu nedenle, söz konusu 5 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 15 şüpheli, suç unsurlarıyla birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri İl Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Adli süreç devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi