Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Oyunda ‘Buz Çağı’, coşkuyla yeniden başladı

Oyunda ‘Buz Çağı’, coşkuyla yeniden başladı


"Gaming Parkour" turnuvası, Teknosa, Intel ve Lenovo'nun iş birliğiyle gerçekleşen bir yarışma serisi olarak coşkulu bir şekilde başladı.

Oyunda ‘Buz Çağı’, coşkuyla yeniden başladı

Yeni döneminde, oyun bilgisayarlarının güçlü soğutma performansına atıfla düzenlenen turnuva, YouTuber ve Twitch yayıncısı Pqueen'in katılımıyla Ankara'da oyun tutkunlarını bir araya getirdi.

2023 yılında "Oyunda Buz Çağı Başlıyor" mottosuyla gerçekleşen ve 15 Teknosa mağazasında düzenlenen yarışma serisi, 6 farklı şehirde heyecan yaratmıştı. Teknosa, Intel Türkiye ve Lenovo Türkiye'nin öncülüğünde hayata geçirilen turnuvanın ilk etkinliği Ankara'da binlerce oyunseverin katılımıyla gerçekleşti. Neta Vega AVM ve Antares AVM'de düzenlenen yarışmalar, bugüne kadar yapılan en kalabalık etkinlikler olarak kaydedildi. Pqueen, Neta Vega AVM'deki etkinlikte büyük bir ilgiyle karşılandı. Binlerce oyunsever, Pqueen ile tanışmak ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Geçen yılın yarışmacıları da bu yılki rekabete katılarak heyecanı daha da artırdı. Oyuncular, performansa ve hıza dayalı Forza Horizon 5, EA Sports FC 24, Mortal Kombat 1 ve Counter Strike 2 gibi dünyaca ünlü oyunları oynayarak verilen parkur görevlerini tamamladı.

Yapılan açıklamaya göre, turnuva kasım ayına kadar devam edecek ve her etkinliğin birincileri finale katılmaya hak kazanacak. Toplamda 12 finalist, büyük ödül için mücadele edecek. Bu yılki turnuvanın büyük ödülü 300 bin TL değerinde bir Teknosa hediye çeki olacak. Ayrıca her etkinliğin birincileri 5 bin TL değerinde Teknosa hediye çekiyle ödüllendirilecek. İkincilere Lenovo gaming headset ve üçüncülere Lenovo mouse hediye edilecek. Her katılımcıya da Lenovo çanta hediye edilecek.

Turnuva takvimi ise şu şekilde açıklandı:

30 Haziran 2024 - Bursa Kent Meydan
20 Temmuz 2024 - İstanbul Akbatı
21 Temmuz 2024 - İstanbul Tepe Nautilus
17 Ağustos 2024 - İzmir Westpark
18 Ağustos 2024 - İzmir MaviBahçe
7 Eylül 2024 - Ankara Atlantis
8 Eylül 2024 - Ankara Cepa
5 Ekim 2024 - İstanbul Vadistanbul
19 Ekim 2024 - Eskişehir Espark
16 Kasım 2024 - İstanbul ESA

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi