Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Otomobil alım satımı süsüyle tefecilik: 127 milyonluk vurgun

İzmir'de Bayındır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından otomobil alım satımı süsü vererek tefecilik yaptıkları belirlenen 14 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Otomobil alım satımı süsüyle tefecilik: 127 milyonluk vurgun

Şüphelilerin çek kırma yöntemiyle tefecilik faaliyetinde bulundukları ve mağdurlardan yüksek komisyonlar aldıkları tespit edildi. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 6 adet tüfek, 3 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 115 adet fişek ve kartuş, mağdurlara ait çok sayıda evrak ile çek ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerin mağdur ve müştekilere ait çekleri değerinin altında kırarak yüksek komisyonlarla işlem yaptıkları ve galerilerinde satılan araçları mağdurlara satılmış gibi göstererek yüksek faizlerle para verdikleri belirlendi. Toplamda 46 kişiyi mağdur ederek yaklaşık 127 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi