Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Oto hırsızlığı operasyonunda “6 Şubat depremi” detayı

Bingöl merkezli olarak Bursa, Muş, Hatay ve Eskişehir'de gerçekleştirilen oto hırsızlığı operasyonlarında 17 çalıntı araç ele geçirildi ve 21 şüpheli şafak vakti düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Oto hırsızlığı operasyonunda “6 Şubat depremi” detayı

Şüphelilerin, 6 Şubat depreminde kullanılamaz hale gelen araçların şasi numaralarını alarak çaldıkları araçlarla "change" yöntemi uyguladıkları tespit edildi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, oto hırsızlarına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Şüphelilerin, depremde hasar gören ve trafiğe çıkamayacak durumda olan araçların şasi ve motor numaralarını kullanarak çalıntı araçları "change" yöntemiyle yeniden trafiğe çıkardıkları belirlendi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, durumu fark edince harekete geçti ve beş ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucunda 17 çalıntı araç ele geçirildi ve 21 kişi gözaltına alındı.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, çalınan araçların sahiplerinin mağduriyetlerini giderdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Ülke genelinde 6 Şubat depreminde kullanılmaz hale gelen araçların kötü niyetli şahıslar tarafından çalınarak, şasi ve motor numaralarının değiştirildiği tespit edilmiştir. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonlar sonucunda, 12 ilde 17 araç ele geçirilmiş ve kriminal incelemelerde bu araçların 8’inin farklı illerden çalıntı olduğu, 1’inin yurt dışından çalıntı olduğu, 4’ünün yurtdışı menşeli olduğu ve 4’ünün haciz-yakalamalı olduğu anlaşılmıştır.”

Geçen yıl İstanbul'da aracı çalınan ve Bingöl’e gelerek aracını teslim alan Ömercan Topçu, "Aracım 2023 yılında İstanbul’da park halindeyken çalındı. Bingöl Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından bulundu. Ümidimizi kesmişken Bingöl’den arandığımızı ve aracın bulunduğunu öğrendik, çok sevindik" dedi. Çalıntı araçlar, emniyet bahçesinde sergilendi ve dron ile görüntülendi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi