Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu

Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu


Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Finali'nde kazanan projeler belirlendi.

Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu

Ödül töreni, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Sözbilir, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, TÜBİTAK temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve birçok öğrenci katıldı.

TÜBİTAK Proje Yarışmaları Erzurum Bölge Koordinatörü İrfan Kaymaz, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin bilim ve merakla ilgilendiğini vurgulayarak, bu yarışmaların gençlerin takım çalışması, toplumsal ve kültürel değerleri koruma, bilimsel etik kurallarına uyum, hayal gücü, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirme amacını taşıdığını belirtti. Kaymaz ayrıca, bu yarışmalara katılarak elde ettikleri kazanımların öğrencilerin hayatlarında önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Öğrencilerin bilimsel merakları ve projeleriyle ülkenin aydınlık geleceğine önemli katkılar yapacaklarına olan inancını dile getirdi.

Programda, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında seçilen projeler ve jüri tarafından belirlenen dereceye giren öğrenciler açıklandı ve ödüller takdim edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi