Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Orman yangınlarıyla mücadele için ormancılara İHA pilot eğitimi verildi

Orman yangınlarıyla mücadele için ormancılara İHA pilot eğitimi verildi


Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak İnsansız Hava Aracı (İHA) pilot eğitimini orman personeline verdi.

Orman yangınlarıyla mücadele için ormancılara İHA pilot eğitimi verildi

İHA'lar, orman alanlarında dumanı tespit etme, yangın tehlikesi olan bölgeleri belirleme ve yayılış yönünü görme gibi imkanlar sunarak orman yangınlarıyla mücadeleye yardımcı olmaktadır. Ayrıca, orman suçlarıyla mücadele ve orman koruma çalışmalarında da kullanılan İHA'lar, hassas koordinat belirleme, hafriyat döken araçları veya şahısları takip etme, gece görüşü sağlama gibi özelliklere sahiptir.

Eğitim, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları tarafından verilmiştir. Eğitime Aladağ Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu, Mengen Orman İşletme Müdürü Emre Koçak, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü teknik personeli katılmıştır. İHA'ların kullanım alanları arasında maden ve izin saha kontrolleri, kaçak hafriyat döküm takibi, suçların tespiti, gece korumaları, orman yangınları, kadastro çalışmaları, arama-kurtarma çalışmaları, ağaçlandırma çalışmaları, fidan sayımları, ölçümler ve görüntüleme gibi birçok konu bulunmaktadır.

İHA ve entegre kamera sistemlerinin daha verimli kullanımı için eğitimlerin devam edeceği belirtilmektedir. Bu sayede İHA'lar aktif olarak orman yönetimi ve koruma faaliyetlerinde daha etkin bir şekilde kullanılabilecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi