Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Orman yangınlarına ilk müdahale eğitimi

Orman yangınlarına ilk müdahale eğitimi


Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, yangın sezonunun başlamasıyla birlikte orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve hazırlıklarına devam etmektedir.

Orman yangınlarına ilk müdahale eğitimi

Bu kapsamda, eğitime Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kadir Turalı, Düzce Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız, Şube Mühendisi Bayram Cankurt ve Düzce Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ile orman muhafaza memurları katılmıştır.

Düzce'de gerçekleştirilen orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve tatbikatlarıyla birlikte 2024 yılı orman yangınlarıyla mücadele seferberliği başlatılmıştır. Yangına ilk müdahale eğitimi sırasında, yangın ilk müdahale araçlarına takviye edilen emiş ve püskürtme pompalarının nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiler verilmiştir.

Eğitimde, personele uygulamalar yaptırılarak emiş ve püskürtme pompalarıyla küçük çaplı yangınlara ilk etapta nasıl müdahale edilmesi gerektiği gösterilmiştir. Bu sayede, personelin yangın söndürme ekipmanlarını etkili bir şekilde kullanabilmesi ve yangınlara hızlı müdahale edebilmesi amaçlanmıştır.

Orman yangınlarıyla mücadele eğitimleri ve tatbikatları, personelin yetkinliklerini artırmak, yangınlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmek için önemli bir rol oynamaktadır. Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, bu tür eğitim ve hazırlıklarla orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi konusunda daha güçlü bir şekilde hareket etmeyi hedeflemektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi