Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı


Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kurumsal akreditasyon süresini 2 yıl daha uzatma kararı aldı.

OMÜ’nün kurumsal akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı

YÖKAK'ın 16 Nisan 2024 tarihli toplantısında alınan karara göre, OMÜ'nün akreditasyonu 31 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli olacak. Kurumsal Akreditasyon Programı, üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayarak Türkiye'deki üniversitelerin ulusal düzeyde katkılarını ve dünya çapındaki görünürlüklerini artırmayı hedefliyor.

OMÜ, YÖKAK tarafından değerlendirmeye alınan 11 üniversiteden biri oldu ve 2020 yılında "Koşullu Akreditasyon Belgesi" almaya hak kazandı. Bu süreçte OMÜ, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda üst yönetim liderliğinde ve tüm birimlerinde kalite güvencesi çalışmalarını sürdürdü. YÖKAK tarafından yapılan ara değerlendirme sonucunda OMÜ'nün akreditasyon süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar 2 yıl daha uzatıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a, 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda Kurumsal Akreditasyon Belgesi takdim edildi. Bu belge, OMÜ'nün kalite standartlarına uygun şekilde faaliyet gösterdiğini ve kurumsal olarak akredite olduğunu göstermektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi