Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması


Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) arasında iş birliği protokolü imzalandığı belirtilmektedir.

OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

Protokolün imzalandığı törende, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun protokol metnine imza atmıştır. OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Murat Terzi de törende hazır bulunmuştur.

Bu protokol ile iki üniversite arasında karşılıklı olarak üniversite-sanayi iş birliklerinin kurulması, girişimcilik, AR-GE, inovasyon ve sosyal kalkınma gibi alanlarda ortak faaliyetlerin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Protokolün bir yıl süreyle geçerli olması planlanmaktadır. Protokol kapsamında herhangi bir üniversite bünyesinde hazırlanan araştırma projelerinin, tarafların faaliyet ve ilgi alanına girmesi durumunda, projenin taraflarca ortak olarak yürütülmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, uzmanların bilgi alışverişi amacıyla seminerler vermesi ve derslere katılması da planlanmaktadır.

Protokol aynı zamanda her iki üniversitenin öğrencilerine staj imkânı tanınmasını ve lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin istihdam edilmesini öngörmektedir. OMÜ'nün geliştirdiği Jobsocial Mobil Uygulaması aracılığıyla da uzmanlık ve staj konularında bilgi aktarımı hedeflenmektedir.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, iş birliğinin üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirerek kalıcı etkiler oluşturmayı hedeflediğini belirtmiştir. Ayrıca, iki üniversitenin farklı bölgelerde olmasının bir dezavantaj olmadığını ve bu iş birliğinin bölgeye ve bölge halkına katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise OMÜ'nün tecrübe ve birikiminden faydalanmanın üniversiteleri için önemli sonuçlar getireceğine inandığını belirtmiştir.

İmza töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ermiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi