Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
OMÜ’de yapay zeka, dijitalleşme ve veri alanlarında 6 yeni program açılacak

OMÜ’de yapay zeka, dijitalleşme ve veri alanlarında 6 yeni program açılacak


Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen bir toplantıda yeni program ve bölümler hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

OMÜ’de yapay zeka, dijitalleşme ve veri alanlarında 6 yeni program açılacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni temsilen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da toplantıya katılmıştır.

Toplantıda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde açılacak olan yeni programlar duyurulmuştur. OMÜ'de Yazılım Geliştirme, Bilgi Güvenliği Teknolojisi lisans programları ile Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama, İnsansız Araç Teknikerliği ön lisans programları açılacak. Ayrıca, OMÜ bünyesinde "Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" kurulacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edilecek toplam 71 yeni program açılacağını belirtmiştir. Bu programların 21'i lisans, 50'si ön lisans düzeyinde olacak. Özvar, yeni programların istihdam odaklı olduğunu ve Yükseköğretim Kurulu'nun istihdamı öncelikleyen bir vizyona sahip olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, işlevini kaybeden programların sistem dışına çekildiğini ve ilerleyen dönemde bu yaklaşımın daha da güçleneceğini ifade etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi