Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon

Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde sigara satışı yapan iş yerlerine yönelik işlem yapmıştır. Yapılan çalışmalarda, 18 yaşından küçük çocuklara sigara satışı yapılan 4 iş yerine işlem uygulanmıştır.

Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, bin 163 şahıs ve 60 araç sorgulanmış, 134 park ve 301 iş yeri denetlenmiştir. Denetimler sırasında yapılan aramalarda, 4 iş yerinde 544 paket doldurulmuş tütün, 600 adet boş makaron ve 45 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Uygulama kapsamında, 1 iş yerine tek dal sigara satışı yapmaktan, 18 yaşından küçük şahıslara sigara satışı yaptığı tespit edilen 4 iş yerine 'Sağlık için Tehlikeli Madde Temini' suçundan, 1 araca ehliyetsiz araç kullanmak, yüksek ses ile müzik yayını yapmak ve 'dur' ihtarına uymamaktan, 7 şahsa ise 'Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesinden gerekli işlem yapılmıştır.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, okul çevrelerindeki kontrollerin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceği belirtilmiştir. Bu tür denetimlerin amacı, çocukların sağlığını korumak ve yasal düzenlemeleri ihlal edenleri cezalandırmaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi