Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Öğretmenlere, meslek liselerine destek çağrısı

Öğretmenlere, meslek liselerine destek çağrısı


Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki köklü liseler arasında önemli bir konuma sahiptir.

 Öğretmenlere, meslek liselerine destek çağrısı

Bu okuldan, ortaokullardaki rehber öğretmenlere meslek liselerine destek çağrısı yapılmıştır.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek'in öncülüğünde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yapmıştır. Toplantıya Aydın Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, Nazilli İş Kurumu Müdürü Yakup Ergenlik, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Çatma, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve ilçedeki ortaokulların rehber öğretmenleri gibi birçok katılımcı iştirak etmiştir. Toplantıda, meslek liselerinin önemi, mezunlarının avantajları ve mesleki eğitimin değeri tartışılmıştır.

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Al, toplantının açılış konuşmasını yaparak okulun önemini vurgulamış ve öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesi konusunda rehber öğretmenlerin rolünün önemine değinmiştir.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, ilçedeki meslek liseleri hakkında bilgi vermiş ve meslek liselerinin öneminin artması gerektiğini belirtmiştir. İlçedeki meslek liselerinin teknolojiyle yarışır hale geldiğini ve vasıflı elemanların meslek liselerinde yetiştiğini ifade etmiştir. Rehber öğretmenlere, öğrencilere meslek liselerini tanıtmaları ve vasıflı eleman olarak iş bulmalarına yardımcı olmaları çağrısında bulunmuştur.

Aydın Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, meslek liselerinin üretimdeki önemine değinerek, meslek lisesi mezunlarının iş sıkıntısı yaşamadıklarını ve üretimi artırarak ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade etmiştir.

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ise meslek liselerinin üretimdeki önemine vurgu yapmış ve çocukların lisans mezunu olmasının sorunları çözmediğini belirtmiştir. Meslek lisesi mezunlarının gelecekte başarılı olabilmeleri için önemli bir rol oynadıklarını ifade etmiştir.

Toplantıya katılan rehber öğretmenler ve sanayiciler, düşüncelerini paylaşarak sorunları tartışmış ve fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi