Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
‘Öğretmenler Odası Buluşmaları'nın 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleşti

‘Öğretmenler Odası Buluşmaları'nın 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleşti


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" programı kapsamında Diyarbakır'da öğretmenlerle bir araya geldi. Bu program her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenmektedir.

‘Öğretmenler Odası Buluşmaları'nın 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleşti

Daha önce İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas ve İzmir'de gerçekleştirilen buluşmaların 10'uncusu Diyarbakır'da yapıldı. Bakan Tekin, binlerce öğretmenle sohbet etti ve istişarelerde bulundu.

Diyarbakır'ın kadim mirasını yansıtan bir şehir olduğunu belirten Bakan Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini ifade etti. Bir öğretmenin müfredatın sadeleştirilmesi nedeniyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağıyla ilgili bir sorusu üzerine Bakan Tekin, müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisinin olmadığını ve ders sürelerinin mevcut haliyle devam edeceğini söyledi.

Öğretmenler, yeni öğretim programı taslağıyla ilgili görüş ve önerilerini iletti. Birçok öğretmen, mevcut müfredatı yetiştiremediklerini ve yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin doğru bir adım olduğunu ifade etti. Öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Tekin, pazartesi günü öğretmen atama sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımlarının açıklanmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, öğretmenlerin nitelikleri, seçimleri, hizmet içi eğitimleri gibi konuları içeren yeni bir öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Kanunun öğretmenlerin hakları, görevleri, sorumlulukları, kariyer olanakları, şiddetten korunmaları ve hizmet içi eğitim gibi konuları kapsadığını vurguladı.

Bakan Tekin, öğretmenlere verdiği değer için teşekkür ederek, öğretmenlere her zaman sahip çıkacağını ve onların hukukunu korumaya devam edeceğini ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde azimle çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi