Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi

Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi


Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi.

Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi

Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu'nda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 proje sunuldu. Açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ziyaretçiler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Projeler arasında yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılması, Scratch kodlama programında Matematik ders oyunu, 3 boyutlu düşünebilme ve 3D dünyasında keşif yapma, buğday ununa alternatif olarak muz kabuğundan un elde etme ve atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin tanıtımı, geometrik şekillerin somutlaştırılması gibi çalışmalar yer aldı.

Öğrencilerin hazırladığı diğer projeler arasında rüzgar enerjisinden ev elektriği üreten sistem, Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi, İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ve değerler eğitimi konulu çalışmalar, yaşanabilir ve yenilenebilir enerjiyle sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri, hassas sensörle park eden araç ve robot tasarımları, soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisiyle hareket eden araç tasarımı bulunmaktadır.

İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, projeler hakkında bilgi alırken, ziyaretin toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi