Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu

Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu


Sason ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan "Bilişim Teknolojileri, Fen ve Resim Sergisi" büyük ilgi gördü.

Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu

Sergide, öğrencilerin titizlikle hazırladıkları resimlerin yanı sıra, atık materyallerden yapılan sensörlü cihazlar ve farklı alanlarda geliştirdikleri projeler sergilendi. Sergi, öğrencilerin hazırladığı 5 projenin yoğun ilgi gördüğü ve gelecekte geliştirilebilecek projeler olduğu belirtildi.

Yunus Emre Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Lokman Özkan, projelerini Arduino ve robotik kodlama kullanarak gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özkan, "Bugün sergilediğimiz projeler arasında sensörlerle çalışan akıllı çöp kutusu bulunuyor. Bu çöp kutusu, yaklaşıldığında kapağın açılıp tekrar kapanmasını sağlıyor. Ayrıca sensörlerle çalışan akıllı otopark bariyeri projemiz de bulunuyor. Bu bariyer, araç yaklaştığında sensörler sayesinde açılıp kapanabiliyor. Diğer projelerimiz arasında engelleri algılayarak yön değiştiren bir robot ve tarım sektöründe çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak yağışa duyarlı açılıp kapanabilen bir çatı yer alıyor. Ayrıca güneş panellerini takip edebilen akıllı güneş paneli projemiz de bulunuyor. Bu proje, güneş panellerinin daha fazla güneş enerjisi almasını ve daha verimli olmasını sağlayacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yunus Emre Ortaokulu'nun Bilişim Teknolojileri, Fen ve Resim Sergisi, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve teknolojiye olan ilgilerini sergilemelerine vesile oldu. Sergi, katılımcılardan büyük takdir ve ilgi topladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi