Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Öğrenciler koruma altındaki şakayık çiçeğini inceledi

Öğrenciler koruma altındaki şakayık çiçeğini inceledi


Samsun Atakum Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, Türkiye'nin ilk köy yaşam merkezi olma özelliğini taşıyor. Okulda öğrencilere doğa yürüyüşleri çerçevesinde koruma altında olan şakayık çiçeği incelenme fırsatı sunuldu.

Öğrenciler koruma altındaki şakayık çiçeğini inceledi

Samsun Atakum Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, iki yıldır eğitim faaliyetlerine devam ediyor ve öğrencilere bilim, sanat, ekoloji, kampçılık gibi birçok alanda eğitim imkanı sağlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 13 bin öğrenciye doğa eğitimleri verildi. Doğa yürüyüşleri sırasında öğrencilere doğaya ve çevreye saygı konuları aktarılıyor. Bu yürüyüşlerde birçok hayvan ve bitki türü incelenerek öğrencilere bilgi veriliyor. Bu haftaki doğa yürüyüşünde ise nadir görülen ve sadece yılda 10 gün açan Türk kelimesini içeren Anadolu'ya özgü şakayık çiçeği gözlemlendi.

Samsun Atakum Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, öğrencilere doğa ve çevre bilincini aşılamak, doğal yaşamı keşfetmelerini sağlamak ve koruma altındaki ender bitki ve hayvan türlerini tanıtmak adına önemli bir rol üstleniyor. Öğrenciler, şakayık çiçeği gibi nadir bitki türlerini gözlemleyerek doğa hakkında daha fazla bilgi ediniyor.

Samsun Atakum Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu'nun doğa eğitimlerine devam edeceği ve öğrencilere doğayı sevdirmek ve korumak için çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi