Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Öğrenciler dergi çıkarttı, editörlüğünü ikizler yaptı

Öğrenciler dergi çıkarttı, editörlüğünü ikizler yaptı


Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, öğrencilerinin geniş bir yelpazede faaliyet gösterebildiği bir okul olarak öne çıkmaktadır.

Öğrenciler dergi çıkarttı, editörlüğünü ikizler yaptı

Bu okulların öğrencileri, bir yıl içinde kitapların yanı sıra bir dergi de çıkartmışlardır. Derginin editörlüğünü ise ikiz kardeşler üstlenmiştir.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu, Sivas'ta eğitimin öncüsü olmayı hedefleyen ve başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir okuldur. Öğrenciler, bir yıl içinde hikaye ve şiir kitabının yanı sıra okul dergisi de hazırlamışlardır. Öğrencilerin büyük emeklerle hazırladığı "Hayalim Hikayemde," "Şiirlerimizde Atatürk" ve "Kurşun Kalemler" adlı eserler, takdirle karşılanmıştır. Özellikle, "Kurşun Kalemler" dergisinin editörlüğünü ikiz kardeşler yapması dikkat çekicidir.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yılmaz, bir yıl içinde 3 kitap çıkardıklarını belirtmiştir. Okulun amacının öğrencilerin sadece akademik başarı değil, sosyal, sportif, kültürel ve diğer alanlarda da ürünler ortaya koymalarını sağlamak olduğunu vurgulamıştır. Okul dergisi, çocukların güncel haberlerinden spora, sanattan bilime ve sosyal haberlere kadar çeşitli konuları kapsamaktadır. Şiir kitabı ise Atatürk'e hitaben yazılmış şiirler içermektedir. Hikaye kitabı ise öğrencilerin kendi hayal dünyalarında oluşturdukları kısa hikayelerden oluşmaktadır.

Derginin editörlüğünü ise 5. sınıf öğrencileri olan ikiz kardeşler Sencer Arhan ve Babür Dağhan Altunpara yapmıştır. İkizler, derginin editörlüğü sürecinde tüm arkadaşlarının yazdıklarını içerecek şekilde çalıştıklarını belirtmiştir. Yaklaşık dört ay süren bu süreç zorlu olmuş ama aynı zamanda eğlenceli bir deneyim olmuştur. İleride derginin ikinci sayısını çıkarmayı planladıklarını da ifade etmişlerdir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi