Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ofisi basılan muhtara bu kez ölüm tehditleri

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Batıkent Mahallesi Muhtarı Halil Kaya, kapısına "Katil" yazılarak muhtarlık ofisinin basılması ve sonrasında Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından aldığı ölüm tehditleri nedeniyle tedirgin olduğunu ifade etti. Kaya, yaşanan bu olaylar nedeniyle 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Ofisi basılan muhtara bu kez ölüm tehditleri

4 Haziran'da Batıkent Mahallesi'nde Mustafa Şahin'e saldıran sahipsiz köpeklerin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Belediye ve tarım il müdürlüklerine bağlı ekipler, küpesiz ve hastalıklı köpekleri toplatmak üzere harekete geçti. Bu durumdan rahatsız olan, çoğunluğu kadınlardan oluşan 25-30 kişilik bir grup, Türkiye'nin farklı illerinden gelerek Muhtar Halil Kaya'nın ofisini bastı ve kapısına "Katil" yazdı.

Muhtar Halil Kaya, bu olayın ardından her gün Türkiye'nin birçok ilinden ve farklı ülkelerden tehdit ve hakaret mesajları aldığını söyledi. Kaya, aralarında sanatçıların da bulunduğu 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Özellikle sanatçı Seren Serengil'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla insanları tahrik ettiğini ve kendisini linç etmeye çalıştığını ifade eden Kaya, bu durumu şiddetle kınadığını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Dilek Demir, Muhtar Kaya'nın doğru bir karar verdiğini ve sokak köpeklerinin toplanması gerektiğini belirtti. Demir, çocuklarını rahat bir şekilde dışarı bırakmak istediğini ve köpeklerin varlığından dolayı tedirgin olduğunu ifade etti. Ahmet Çiftçi de sabah namazı için camiye giderken sokak köpekleri nedeniyle tedirgin olduklarını ve köpeklerin sokaklardan toplanması gerektiğini aktardı.

Muhtar Halil Kaya, bu tehditlere rağmen görevini yapmaya devam edeceğini ve adalet arayışını sürdüreceğini belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi