Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, "Kariyer Günlükleri 2" programını düzenleyerek üniversite öğrencilerinin donanımlarını artırmayı ve mezuniyet sonrası istihdam imkanlarına katkıda bulunmayı hedefledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde

Program, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin öğrencilere yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı ve tecrübe paylaşımı gibi programlar düzenlediğini belirtti. Ayrıca sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirerek etkileşim sağladıklarını ifade etti. Rektör Uslu, üniversitenin görevlerinin sadece bilimsel araştırma ve eğitim-öğretimle sınırlı olmadığını vurgulayarak, kültür-sanat çalışmaları ve bireysel-toplumsal gelişmeyi desteklediklerini söyledi.

Danıştay Tetkik Hakimi Kazım Yiğit ise kariyer kavramının iş hayatında ilerlemeyi ifade ettiğini belirtti. Kariyer günleri etkinliklerinin üniversitelerin hedeflerine ulaşmasında, iş verenlerin ihtiyaçlarını karşılamasında ve yeni mezunların kariyer hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. İstihdam ve kariyer günlerinin öğrencilerin donanımlarını arttırmayı, mezuniyet sonrası istihdama katkıda bulunmayı ve gelecekteki iş hayatında donanımlı bireyler olmalarını amaçladığını ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ve Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, kariyerleri ve meslekleri hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi "Kariyer Günlükleri 2" programı, Kamu Kurumları paneliyle devam edecek ve toplamda 2 gün sürecektir. Bu program, üniversite öğrencilerinin kariyerlerini geliştirmelerine ve gelecek hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi