Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi' Kurulacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi' Kurulacak


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili İkinci Toplantı' sonrasında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurması kararı alındı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne 'Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi' Kurulacak

Yapılan açıklamada, Türkiye'deki üniversitelerde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans ve 50 ön lisans olmak üzere toplamda 71 programın açılacağı ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceği belirtildi. Aynı zamanda, 6 üniversitede de Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurulacağı duyuruldu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ise ilk aşamada Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans Programı'nı açacak ve ilerleyen süreçte Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi'ni kuracak. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, yapılan kararın üniversite ve şehirleri adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti. Uslu, üniversitelerinin tarım, gıda, nanoteknoloji, alternatif enerji ve yenilenebilir enerji gibi birçok alanda öncü olduğunu ifade ederek, yapay zekâ ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda da öncü olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Rektör Uslu ayrıca, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin "Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak" vizyonuyla çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkür eden Rektör Uslu, üniversitelerinin ulusal ve uluslararası alanda yeni başarılara imza atacağını ve adından söz ettireceğini ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi