Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden bir başarı daha

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden bir başarı daha


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması'na ilk kez girmeyi başardı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden bir başarı daha

Sıralamaya göre, üniversite tüm Asya kıtasındaki yükseköğretim kurumları arasında 601+ bandında yer aldı.

Türkiye'den toplamda 75 üniversite THE Asya sıralamasına girmeyi başardı. THE, Asya kıtasından 1,127 üniversiteyi araştırma kalitesi, endüstri bağlantısı, uluslararası etki, araştırma ortamı ve eğitim-öğretim göstergelerine göre değerlendirdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu sıralamada ilk kez yer alırken, Türk üniversiteleri arasında ilk 50 içindeki yerini korudu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üniversitenin 32 yıllık tarihinde ilk kez dünyanın en saygın kuruluşu THE'nın Dünya Üniversite Sıralaması'nda yer aldıktan sonra aynı kuruluşun Asya Üniversite Sıralaması'na girmeyi başarmasının önemli bir gelişme olduğunu ve çalışmaların meyvelerini toplamanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Rektör Uslu, son iki yılda ciddiyet ve kararlılıkla yürütülen çalışmalarla birçok alana ilişkin toplanan verilerin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni ileriki sıralamalarda daha üst sıralara taşıyacağını vurguladı. Ayrıca, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin kararlılıkla devam edeceğini ve üniversitenin dünya sıralamalarında hak ettiği üst sıralarda yer alacağına inandığını ifade etti.

Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak uluslararası düzeyde marka değerini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini ve üniversitenin bir uluslararasılaşma modeline sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, üniversitenin QS ve ARWU gibi prestijli diğer kuruluşların sıralamalarında da yer alma hedeflerini en kısa sürede gerçekleştireceklerini ifade etti. Rektör Uslu, bu başarıda emeği geçen tüm üniversite akademisyenleri ve idari personeline teşekkür etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi