Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 225 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 225 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Tören, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Niğde Belediye Başkan Vekili Sebahattin Ecemiş, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, öğrencilerin beyaz önlükleriyle iyi birer hekim olacaklarına inandığını ve ülkenin sağlık sistemine güç katacaklarını söyledi. Tıp Fakültesi'nin 2017 yılında öğrenci alarak eğitime başladığını ve geçen yıl ilk mezunlarını verdiğini belirtti. Fakültenin şu an 700'e yakın öğrencisi ve 100'e yakın öğretim elemanı bulunduğunu ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla şehir ve bölgeye üst düzey sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti. Rektör Uslu, Tıp Fakültesi'nin sürekli gelişmeye ve büyümeye devam edeceğini vurguladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir ise törende yaptığı konuşmada, beyaz önlük giymenin ayrıcalık olduğunu ve öğrencilere önlüklerini temiz tutmalarını tavsiye etti. Hekim olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek öğrencilere fedakarlık yapmaktan bıkmamaları gerektiğini söyledi.

Tören sırasında dönem birincisi Musa Aydın da bir konuşma yaparak hekim olarak insanlığa karşı büyük sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 225 öğrenciye alkışlar eşliğinde beyaz önlükleri giydirildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi